Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pezsgőfürdő a lábnak

2010.03.30

A lábpezsgőfürdő a fáradt, igénybevett láb frissítője, a korszerű lábápolás hasznos, és kellemes kiegészítője. A szépség és egészség fontos részlete a láb ápoltsága is. A készülék egyre több otthonban megtalálható, hiszen könnyen be tudjuk szerezni, és az ára is sokak számára elérhetővé teszi. További előnyei, hogy az egész család tudja használni, kis helyen elfér, és elég csak "előkapni", amikor szükségünk van rá.

Annyi időt még a mai rohanó világban is könnyen be tudunk ütemezni, hogy esténként, tévézés, olvasás, vagy akár beszélgetés közben használjuk a lábpezsgőfürdőt. Használatát összeköthetjük a manikűrözéssel, hiszen a vízben megpuhult körmök, és a bőrkeményedés kezelése sokkal egyszerűbb. A kozmetikában is alkalmazzák manikűrözés előtt, illetve a talpmasszázst végző szolgáltatók a masszázs megkezdése előtt.

Mit tud a lábpezsgőfürdő?
Sokféle készülék kapható. Az alapgép belsejében sok apró, lekerekített végű masszírozótüske található. Erre kell a talpainkat ráhelyezni, melyekre a tüskék a gép rezgése által fejtenek ki masszírozó hatást. Az alapkészülék kiegészített változataiba már további funkciók is beépítésre kerültek. Ilyennek pl. az apró lyukakon levegő beáramlását biztosító készülékek, amelyek kellemes buborékoló hatással kényeztetik lábunkat. Sok esetben a masszázsfunkció együtt működtethető a légbuborékokkal. Ezt többfokozatú kapcsoló biztosítja.

Egyes változatok különböző fix, és görgős masszírozó feltétekkel vannak ellátva, melyeket tetszés szerint váltogathatunk. Sok készülékbe melegentartó funkció is be van építve, ami megtartja a víz kellemes hőmérsékletét, sőt kaphatók már gőzölő funkciós, és mágneses terű kivitelben is.

Milyen hatással rendelkezik?
A készülék belsejében elhelyezett masszírozótüskék a gép rezgése által stimulálják a láb reflexzónáit és a hozzájuk tartozó szerveinket. Felélénkíti a láb vérkeringését. Használatát kiegészíthetjük aromaterápiás kezeléssel, és lábápoló készítményekkel.

Mire figyeljünk?
- Lábápoló készítmények használatakor vigyázzunk, mert a buborékoló víz, fokozza a habképződést, és a hab kicsap a készülékből. Ilyen esetre speciális készítmények javasoltak.
- Fontos, hogy a használata után gondosan töröljük szárazra lábunkat, figyelve az ujjak közti területekre is!
- Ha a családban többen is használni szeretnénk, azt csakis egészséges láb esetén tehetjük! Bőrgombásodás, körömgomba, és egyéb fertőző probléma fennállásakor ne használjuk közösen, mert továbbadjuk a fertőzést.
- Mindig alaposan kimosva, lecsepegtetve tegyük a helyére, mert a pangó vízben kórokozók szaporodhatnak el!
- Időnként fertőtlenítsük át.