Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arckezelés Vapozonnal

2010.03.30

A vapozon az arcgőzfürdő egyik formája, mely a modern elektrokozmetikában gyakran alkalmazott kezelőeszköz, kezelési forma. A vapozont sok helyen ma már az arckezelések alap- és nélkülözhetetlen eszközeként tartják számon. Legfőképp arra használják, hogy az arctisztítás előtt felpuhítsák vele a kezelendő bőrt, illetve a készülék egyben fertőtlenítő funkciót is ellát.

Fertőtlenítő hatása annak köszönhető, hogy a készülékkel ózont állítanak elő, amely szabadgyök megkötő tulajdonsággal rendelkezik, ezáltal elpusztítja a pórusokban található baktériumokat.

Az ózon előállítása szempontjából kétféle készülék létezik: a kiáramló gőzt megvilágítják speciális lámpával, vagy nagyfeszültségű ionáramot használnak fel ózonnyeréshez. Az ózon nem más, mint az oxigén 3 atomos formája.

Milyen hatást érhetünk el az ózonnal a kozmetikában?
- inaktiválja a vírusokat, baktériumokat, gombákat;
- aktiválja az immunrendszert;
- élénkíti a vérkeringést, "tisztítja a hajszálereket;
- csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a bőr allergiás reakcióit;
- normalizálja a bőrben a hormonok és enzimek termelődését;
- regenerálja a műtéti hegeket;
- "megfékezi a növekvő szemölcsöket;
- javítja az aknés bőrt, és serdülőkori elváltozásokat;
- csökkenti a psoriasisos bőr felületi tüneteit.

A kezelés során a bőr felületére egy fúvókán keresztül érkezik a finom porlasztású gőzsugár, amely fellazítja a bőr szarurétegét, megnyitja a pórusokat, így nagymértékben segíti a bőr megtisztítását, és a mitteszerek eltávolítását. A vapozon használata kifejezetten jó hatású arcmasszázsok, és arcpakolások alkalmazása során is.

Az újabb fejlesztésű készülékek gyógynövénytartó kosárral is rendelkeznek, így egyidejűleg aromakezelésben lehet részünk. Bőrtípusunknak megfelelő, és/vagy gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású aromákkal (gyógyfüves csomagok formájában) tehát nemcsak a bőr kezelését végzi a kozmetikus, hanem lelki felfrissülésben is részesülhetünk.

Különösen javasolt a következő bőrkép esetén: a bőrön kitágult pórusok, mitteszerek, pattanások figyelhetők meg, az orr fénylik, gyakoriak a bőr gyulladásos folyamatai.