Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészség

Cikkek

A nedves sóaeroszol veszélyei

2011.02.27

Miért veszélyes a só(s) szobában, vagy só(s) kabinban keletkezett nedves sóaeroszol?

 

Sókamra

2010.03.30

A sókúra olyan természetes gyógymód, amelynek eredete évszázados tapasztalatokra vezethető vissza. A sókamra tervezése, építése és alkalmazása azon a felismerésen alapszik, hogy a sóbányákban dolgozók sokkal ritkábban szenvedtek légúti betegségekben. A sókamra alkalmazása ma már széles körben elterjedt a wellness centrumokban.

 

A cickafarkfű gyógyhatásai

2010.03.30

A közönséges cickafarkot mindenki ismeri; réteken, útszéleken szinte mindenhol megtalálható gyógynövény. Értékes hatóanyagait főleg gyógyászati célokra használhatjuk. Kivonata számtalan gyógykészítmény alkotóeleme, de megtalálhatók arc- és kézkrémekben, samponokban, és egyéb kozmetikai termékekben. A cickafark segítségével otthon is sikerrel kúrálhatjuk magunkat, ha ismerjük a növény felhasználási módjait, hatásait.

 

Gombásodás megelőzése

2010.03.30

A wellness csodálatos hatása, a wellness életmód testet és lelket felüdítő szerepe mellett, szembe kell néznünk a ránk leselkedő veszélyekkel is. Nem kell lemondanunk az élményről, hiszen az alapvető higiénés szabályok betartásával, megfelelő körültekintéssel, elővigyázatossággal, önfeledten élvezhetjük a wellness nyújtotta lehetőségeket. Írásomban szeretném felhívni a figyelmet az egyik leggyakoribb veszélyre, a gombás fertőzésekre, és megelőzési módjaikra.

 

Gyógyító élelmiszerek

2010.03.30

Szervezetünk sajnos egyre több káros anyagnak van kitéve. Mégis, amikor betegek vagyunk, vagy valamilyen egészségi problémánk van, legtöbbször rögtön a gyógyszerek jutnak eszünkbe. Akkor is, ha tudjuk, hogy a gyógyszereknek számos mellékhatása lehet. Pedig sok élelmiszer, fűszernövény és egyéb, a sütéshez-főzéshez használt alapanyagunk nemcsak a konyhában tehet jó szolgálatot.

 

Tavaszi háromnapos almaböjt

2010.03.30

A tavaszi méregtelenítő kúrák idején sokan keresik a különböző salaktalanító módszereket. Nem véletlenül! Szervezetünknek szüksége van rá, hogy a nehéz téli időszak után kitisztuljon, friss energiával telítődjön, megújuljon. Próbálja ki az igazán olcsó, mindenki számára elérhető, és könnyedén kivitelezhető almaböjtöt! Teste, lelke megszépül a néhány napos almakúrától. Nem kell hozzá más csak egy kevés kitartás, egy alkalmas hétvége .. na és pár kilónyi egészséges, szép gyümölcs.

 

Gyógyító eszközök otthon

2008.03.30

Az alternatív gyógyászati módszerek elterjedése egyre nagyobb hatással lopja be magát gondolkodásunkba. Létjogosultságának bizonyítéka az egyre több természetgyógyászati központ, magánrendelés működése, orvos-természetgyógyászok képzése és praktizálása. A szelíd gyógymódok alkalmazására sok esetben otthonunkban is kitűnő lehetőség nyílik.